KatastrofKockens Kök

Välkommen till katastrofkockens kök
Jag bloggar om mina köksrenoveringsdrömmar,
prylar som jag skulle vilja köpa till köket & matlagning.

Hur ska man göra för att lyckas med asiatisk mat?

februari 6, 2015 14:01 by Admin
För det första ska man förbereda allt, det som kallas mise en place på köksspråk. När man sätter på spisen och ska börja steka, woka eller vad man nu ska göra, ska alla grönsaker och allt kött redan vara skurna, och marinerade om det behövs. För det andra ska man inte vara rädd för att låta pannan – stekpannan eller woken, beroende på vad man har – bli rykande varm innan man börjar. Själva tillagningen ska gå snabbt, och ingredienserna ska få brynt yta men krispigt innanmäte. För det tredje måste man smaka av sin mat. Såserna man rör ihop ska ha mycket smak - nästan för mycket - för man har inte så mycket sås på maten sedan. Mer generellt så tycker jag att man ska våga smaka nya ingredienser. Fisksås till exempel smakar ju inte så gott i sig, men lyfter allt annat.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags: mat, asiatisk, kök
Categories:
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | Comment RSSRSS comment feed

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]