KatastrofKockens Kök

Välkommen till katastrofkockens kök
Jag bloggar om mina köksrenoveringsdrömmar,
prylar som jag skulle vilja köpa till köket & matlagning.

Det här med jordgubbar och bakning

juli 10, 2014 10:46 by Admin

Dags att skirva lite här igen kanske. Och nu i sommar är ju ett hett ämne jordgubbar, våra svenska fantastika bär som alla gillar. Jag kan ju själv ansluta mig till den skara och äter så mycket jordgubbar jag bara kan under de få månader på sommaren man kan köpa svenska. Efter hallon är det nog mitt favoritbär. 

Men en intressant sak jag insåg när jag sprang på den här artikeln är att det faktiskt finns många olika sorters jordgubbar, och att olika jordgubbar smakar olika. Detta har jag faktiskt aldrig tänkt på, jag har alltid tänkt att jordgubbar är jordgubbar. För att testa om det verkligen är så stor skillnad åkte jag till en bärodling med självplock, jag hade ringt innan och kollat så att de verkligen hade fler än en sort. Nu minns jag såklart inte vad sorterna hette men utseendet var lite olika. Den ena sorten var lite mindre och rundare, den andra lite större och mer spetsig. Och faktum är att man faktiskt kände att det smakade ganska olika, den mindre sorten var mycket sötare och hade en "större smak". Ganska intressant sådär!

Jag fick ju med mig några liter från bärodlingen så nu tänker jag gå ut i mitt fina kök och baka lite jordgubbspaj. Jag har ju faktiskt köpt lite nya köksredskap och prylar för bakning. Kanske räcker till att göra sylt eller saft också. Det tycker jag verkligen hör sommaren till! 


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:
Categories: Mat | Matlagning | jordgubbar | bakning | sommar | paj
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | Comment RSSRSS comment feed

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]